Werken in de gezondheidszorg

Is werken in de gezondheidszorg iets voor jou? Daar kun je snel achter komen door een aantal vragen te beantwoorden. Als je deze vragen grotendeels met ja beantwoord ben je waarschijnlijk een type wat graag in de zorg werkt en waar dit beroep ook bij past.

  • Ben je het liefst praktisch bezig?
  • Vind je het leuk om samen te werken?
  • Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel?
  • Houd je van afwisseling in je werk?
  • Werk je graag met mensen? En vind je het leuk om anderen te helpen?

Zoals net beschreven ben jij een type voor in de zorg te werken als je deze vragen voornamelijk met ja beantwoord hebt.

Wat betekent werken in de zorg?

Wanneer je kiest voor de gezondheidszorg houdt dat eigenlijk in dat je mensen gaat helpen met hun verzorging op het moment dat ze dit niet meer zelf kunnen. Het werk wat je dus gaat doen is erg nuttig, je helpt mensen. Een baan in de gezondheidszorg staat voor afwisseling, veelzijdigheid en de mogelijkheid om opleidingen te volgen om daarna een andere functie te kunnen bekleden.In de zorg zie je tijdens je werk direct resultaat van je werk, een lach op het gezicht van een cli├źnt kan al genoeg zijn om je dag te maken.

Binnen de zorgsector kun je kiezen voor verschillende opleidingen, vaak kun je ook een opleiding via een zorginstelling volgen. Zorginstelling Zuidzorg is hier een voorbeeld van. Wanneer je een opleiding in de zorgsector volgt krijg je snel met de praktijk te maken. Dit kan omdat je een deeltijd opleiding volgt of anders omdat je stage gaat lopen. Tijdens je werk leer je natuurlijk de geleerde theorie in de praktijk te brengen, maar je leert ook hoe je samenwerkt, communiceert, hoe je met kritiek omgaat en hoe je moet plannen en organiseren.