Problemen binnen de zorg

Een branche van veel problemen, maar ook erg veel oplossingen. Van ziektes en revalidaties. Van her en der specialisten vandaan halen. Van werken tot in de late uurtjes. We hebben het natuurlijk over de zorg. Een tak apart. Als er zich ergens veel complicaties voordoen dan is dat dus wel in de zorg. Hieronder sommen we een paar problemen op.

Personeelstekort

Om te beginnen is er uiteraard een enorm personeelstekort. Uit alle uithoeken worden artsen en verplegers gehaald om zo de nodige kwaliteit te kunnen leveren. Soms is de nood zelfs zo hoog dat er personeel uit het buitenland gehaald moet worden. Maar zijn onze buitenlandse collega’s wel net zo professioneel als ons? Om er te zijn voor mensen die advies nodig hebben hierover bestaat er het zorg consultancy. Hier kan je terecht als je twijfels hebt over bepaalde zaken, of vragen over de zorg.

Hoge werkdruk

Een ander probleem is de hoge druk die op personeel uitgeoefend wordt in de zorg. Hierdoor haken veel verzorgers af, gaan veel zorgmedewerkers vroeger met pensioen, en komen er minder stagiairs bij. Dit heeft natuurlijk weer invloed op het personeelstekort. Als jij vindt dat er ook te veel druk op jou ligt in de zorg dan kan je terecht bij het zorg consultancy. Het feit dat stagiairs al gelijk zo’n grote verantwoordelijkheid krijgen bij de start van hun stage periode leidt tot een hoop burn-outs en depressies onder jonge mensen. Deze mensen worden dan zorgbehoevend terwijl ze juist kwamen om zorg te bieden! Hoe krom is dat? Als jij hier last van ondervindt aarzel dan niet om een zorg consultancy in te schakelen. Deze kan je op werkdagen altijd telefonisch bereiken, of je kunt ze een mail sturen. Ze geven jou een vrijblijvend advies over de zorg. Precies op maat!

Enorme wachtrijen

Door het grote personeelstekort onstaan er enorme wachtrijen voor operaties. Een oud persoon die een nieuwe knie nodig heeft moet tegenwoordig bijvoorbeeld al meer dan 70 dagen wachten totdat diegene eens aan de beurt is. Dat is toch eigenlijk echt een schande voor de Nederlandse cultuur. Deze mensen moeten op hun oude dag nog zo veel afzien, terwijl ze juist hun hele leven al zo hard gewerkt hebben.Al deze problemen zouden moeten worden opgelost, en een zorg adviesbureau zet daarbij een eerste stap!