Uitvaart verzorgen van een dierbare

Is in de afgelopen 24 uur het onmogelijke gebeurd en een naaste komen te overlijden? Dan is het nog maar moeilijk te beseffen, maar moet er ondanks alles al snel worden geschakeld naar het verzorgen van de uitvaart in Roosendaal. Het is dan belangrijk om zo snel mogelijk de uitvaartverzorger te benaderen en de uitvaart vorm te gaan geven.  

Uitvaartwensen in kaart brengen

Als eenmaal de uitvaartverzorger gekozen is wordt het belangrijk om de uitvaartwensen in kaart te brengen. Heeft de overledene in zijn testament of schriftelijk bepaalde uitvaartwensen laten vastleggen? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Om voor jezelf in de toekomst enkele lastige situaties te voorkomen is het ook verstandig om bij je dierbaren de uitvaartwensen alvast te bespreken, hoe lastig dit soms ook is om aan te kaarten, het zal in de toekomst behoorlijk wat moeilijke beslissingen wegnemen. 

De uitvaart 

De invulling van de uitvaart verschilt ook per situatie en natuurlijk ook budget. Wil je groots uitpakken of juist alleen met de mensen die kort bij je staan. In samenwerking met de uitvaartverzorger kun je dan gaan kijken wat er nog exact nodig is. Denk hierbij aan het rouwdrukwerk, rouwvervoer of misschien zelfs een uitvaartfotograaf. Alles wordt door de uitvaartverzorger met je besproken om een gedenkwaardig afscheid te creĆ«ren. 

De nazorg 

Als de uitvaart eenmaal is verlopen, zijn er nog een aantal praktische zaken. De uitvaartverzorger zal dan ook in eerste instantie de uitvaart zelf met je na te bespreken. Daarnaast kan er ook nog worden gekozen voor het sturen van dankbetuigingen aan de mensen die deze gekomen zijn om de familie te steunen,  maar ook het bepalen van de asbestemmingen en het aanleggen van een grafmonument. Daarnaast kan het voorkomen dat de overleden persoon alleen woonde, in dat geval zal het huis leeggemaakt moeten worden en worden verkocht.