Verschillende beroepen in de zorgsector

Vaak denken mensen dat als je in de zorg werkt dat je gelijk een verpleegkundige bent. Dit is natuurlijk niet waar. In de zorgsector zijn er heel veel verschillende beroepen. Er zijn zelfs beroepen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Mensen in de zorg zijn hartstikke belangrijk. Mensen in de zorgen redden levens en bieden ondersteuning aan. Verder zijn er genoeg andere dingen die mensen in de zorg voor ons doen. In dit artikel ga ik je meer informatie vertellen over verschillende beroepen in de zorgsector. 

Alfahulp

Je hebt het vast nog nooit gehoord maar alfahulp is een beroep in de zorg. Als alfahulp help je mensen met huishoudelijke klusjes. Dit kunnen bijvoorbeeld ouderen zijn of mensen die chronisch ziek zijn. Dankzij alfahulpen kunnen mensen thuis blijven wonen. Alfahulpen ondersteunt mensen in het dagelijks leven met taken die zij niet meer zelf kunnen doen. 

Acupunctuur

Acupunctuur is een methode in de zorg die mensen behandelt met behulp van naalden. Dit klinkt hartstikke eng. De naalden worden op verschillende plekken in je lichaam geprikt. De toegevoegde waarde van naalden in je lichaam krijgen is om meer balans te creëren in je lichaam. 

Zorg consultant 

Ziekenhuizen doen natuurlijk elke dag hun uiterste best om het beste te bieden voor hun patiënten. Soms is het niet even makkelijk om oplossingen intern te bedenken. Heel vaak wordt de hulp van een consultancy zorg ingeschakeld. Dit is vaak een externe partij die meedenkt aan een complex vraagstuk.  

Roostermaker 

Ja je kent het vast wel: een roostermaker. Roosters maken is een moeilijk beroep. Je moet met heel veel dingen rekening houden in de capaciteitsmanagement. Sommige mensen hebben standaard die dag vrij en sommige mensen gaan op vakantie. Het is belangrijk om heel secuur te gaan werken. Een klein foutje kan gelijk heel het rooster omgooien. 

Ik hoop dat ik jou een nog duidelijker beeld heb gegeven van de zorgsector. Pssttt vergeet niet mensen in de zorg zijn helden <3