Wat mag je drinken als je wil afvallen?

Als je wil gaan afvallen, zul je waarschijnlijk meteen denken aan wat je wel en niet meer kan eten. Afvallen wordt namelijk snel geassocieerd met het eetpatroon en met meer bewegen. Maar wat je drinkt heeft ook grote invloed op je gewicht. Je kunt nog zo gezond eten en nog zo veel bewegen, maar in dranken kunnen veel verborgen calorieën zitten. Daarom is het ook goed om er rekening mee te houden wat je allemaal drinkt als je hebt besloten om te gaan afvallen. Ben je benieuwd wat je kunt drinken, en welke dranken je beter kunt laten staan? Dat vertellen we je in deze blog!

Water

Water is en blijft de meest gezonde drank die er is. Water is namelijk de enige drank die geen enkele calorie bevat. Bovendien zorgt water ervoor dat de processen in je lichaam, zoals je vetverbranding, goed verlopen. Water vermindert je hongergevoel, spoelt gifstoffen weg, geeft je energie en helpt om ziektes te voorkomen. Probeer dus altijd voldoende water te drinken op een dag. Het is heel begrijpelijk dat je water op een gegeven moment beu raakt en dat je toe bent aan een ander smaakje. Grijp dan niet meteen naar frisdranken, maar voeg eens een blaadje munt, een schijfje citroen of een stukje gember toe aan je water. Zo kun je eens afwisselen met verschillende smaken en raak je het drinken van water minder snel beu!

Thee

Ook thee is een goede keuze als je wil afvallen. Thee is verkrijgbaar in een heleboel verschillende smaakjes, dus er zit altijd wel een smaak bij die je lekker vindt. Vooral groene thee is een goede keuze als je wil afvallen. Wissel het drinken van water dus af met af en toe een kopje groene thee. Zo krijg je voldoende vocht binnen en proef je toch nog af en toe een andere smaak. Wel is het heel belangrijk om geen suiker toe te voegen in je thee.

Koffie

Je kunt best af en toe een kopje zwarte koffie drinken. Wel is het hierbij heel belangrijk om niet te kiezen voor speciale koffie. Room, siroop, suiker of slagroom kunnen je koffie namelijk meteen erg ongezond maken. Hierdoor krijg je veel calorieën binnen, en dit wil je natuurlijk voorkomen!

Vruchtensappen en smoothies

Denk goed na bij het drinken van vruchtensappen en smoothies. Deze drankjes bevatten namelijk geen toegevoegde suikers, maar wel calorieën. Je kunt best af en toe een lekkere smoothie of een glas vruchtensap drinken. Zorg er dan wel voor dat je deze zelf maakt, zodat je zeker weet dat er geen suikers zijn toegevoegd. Zie dit drankje als een stuk fruit en geniet er met mate van!

Frisdranken

Frisdranken kun je beter laten staan als je wil afvallen. Met een glas frisdrank krijg je namelijk een heleboel suikers en dus calorieën binnen. Ook in limonadesiroop zitten veel suikers. Kies dus liever voor een natuurlijke smaakmaker zoals een stukje fruit in je water.

Alcoholische dranken

Alcohol en afvallen gaat niet goed samen. Ook alcoholische dranken kun je dus beter laten staan. Bier en wijn bevatten namelijk heel veel calorieën. Als je af en toe lekker op stap gaat is het niet erg om één drankje te drinken. Mensen die acuut stoppen met het nuttigen van alcohol gaan vaak na een tijdje opeens heel veel drinken. En dat wil je natuurlijk helemaal niet!