Wat kost een personenalarmering?

Wanneer je zelfstandig woont, en dat ook prima bevalt, maar je toch wat meer zekerheid wil is personenalarmering wellicht een goede optie. Misschien kom je per ongeluk ten val of voel je ineens niet zo goed. Met personenalarmering kun je in zo’n geval met een druk op de knop hulp inschakelen. Hoe dit precies werkt leggen we je uit!

Wat is personenalarmering?

Met personenalarmering kun je op elk gewenst moment hulp inschakelen wanneer je dit nodig hebt. 24 uur per dag, vanaf elke plek in je eigen huis. Die hulp schakel je in met een knop, waarna je snel in contact komt met een verpleegkundige. Als blijkt dat het nodig is komt er vervolgens zo snel mogelijk iemand naar je toe om te helpen. Dit kun je bij Waizers heel goed regelen.

Hoe werkt personenalarmering in de praktijk?

Personenalarmering werkt in de praktijk heel makkelijk. Wanneer je dit aangaat krijg je in huis een knop en een apparaat, die zit aangesloten op je telefoonlijn. Het is dan de bedoeling dat je die zender overal en altijd bij je draagt, zodat je altijd op de knop kunt drukken. Wanneer je op de knop drukt wordt je doorverbonden naar een verpleegkundige die op dat moment werkt. Hiermee ga je vervolgens in gesprek en als het nodig is wordt er actie ondernomen. Dit kan inhouden dat een mantelzorger naar je toe komt, maar ook een verpleegkundige of andere specialist is een optie.

Wat kost personenalarmering?

De tarieven voor personenalarmering lopen uiteraard uiten, bij Waizers weet je vooraf wat de kosten zullen zijn. Wel kun je vaak kiezen voor verschillende opties, waarbij bijvoorbeeld de opvolging bij een probleem kan verschillen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen tussen sociale en professionele opvolging. Bij de eerste wordt er iemand uit je omgeving ingeschakeld, bij de tweede wordt er bij een probleem direct professionele hulp geregeld. De opbouw van de kosten bestaat daarnaast vrijwel altijd uit de volgende zaken:

  • De eenmalige kosten voor installatie en aansluiten.
  • Een maandelijks bedrag voor de huur en het onderhoud.
  • Een maandelijks bedrag voor de verbinding met de meldkamer
  • Wanneer je kiest voor professionele opvolging worden ook hiervoor maandelijks kosten in rekening gebracht.