Waarom zou je gaan werken in de zorg?

Heb je het niet meer naar je zin op je werk? Heb je het gevoel dat je misschien een verkeerder keuze hebt gemaakt? Of wil je graag weer terug de arbeidsmarkt op en ben je bereid een opleiding te volgen? Dan is dit misschien het moment voor jou om een carrièreswitch te maken en over te stappen naar de zorgsector. Er zijn tal van mogelijkheden binnen zorginstellingen, zo kan Zuidzorg in de omgeving Eindhoven je verder helpen bij het maken van een keuze.

Contact met mensen

Werken in de zorg gaat hand in hand met contact met mensen. Je bent de hele dag bezig om patiënten een helpende hand of een luisterend oor te bieden, verder geef je specialistisch advies en help je met de verzorging. Je betekent echt iets voor je patiënten, maar ook voor je collega’s. In de zorg werk je altijd samen in een team, je leert hierdoor veel van elkaar.

Werken in de zorg is geven en nemen, je haalt veel voldoening uit je werk, maar tegelijkertijd vraagt het ook veel van je. Onregelmatige diensten, patiënten met een humeur, hard werken met een klein team en te weinig tijd hebben voor je patiënten hoort helaas ook tot het werken in de zorg.

Blijven ontwikkelen

In de zorg blijf je je continue ontwikkelen, niet alleen de zorg is veel onderhevig aan veranderingen, je leert ook veel van je collega’s en je patiënten. Binnen de zorgsector zijn heb je dus te maken met continue veranderingen, nieuwe richtlijnen, andere manier van werken of er is een nieuwe behandelmethode gevonden. Je bent dus verplicht om telkens nieuwe dingen te leren en jezelf te blijven ontwikkelingen. Vaak kun je binnen de zorg ook opleidingen of cursussen volgen.

Werken en leren

Een opleiding in de zorg kun je vaak met een goede constructie via een instelling volgen. Of je nu voor het eerst gaat leren of dat je omgeschoold wilt worden, er zijn veel verschillende mogelijkheden. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens contact op met Zuidzorg: http://www.zuidzorg.nl