Welke accu is het beste voor een scootmobiel?

Elk apparaat vraagt om een ander type accu. Dit is voornamelijk afhankelijk van het gebruik van het apparaat. Hoe zit het met een accu voor een scootmobiel? Intercel geeft in dit artikel meer uitleg.

Verschillende soorten accu’s

Wanneer er op een scootmobiel wordt gereden moet er volledig op vertrouwd kunnen worden dat de accu goed werkt. Hierbij kan gekozen worden voor Gel en AGM accu’s. Dit zijn accu’s die droog worden genoemd. Deze hoeven niet te worden bijgevuld en zijn tevens onderhoudsvrij. Bij een gel accu wordt de stroom opgevangen door een gel tussen de platen en bij een de AGM accu wordt de stroom opgevangen door een glasvezelplaatje. Voor een scootmobiel zijn er altijd minimaal twee accu’s van twaalf volt nodig.

De capaciteit

Afhankelijk van het rijgedrag met een scootmobiel kan het beste de accu worden uitgekozen. Wanneer er meerdere grote afstanden gereden moeten worden, is de keuze voor een accu moet een grotere hoeveelheid Ampère de beste keuze. Voor de normale ritjes voor de boodschappen is vaak een accu met 12 Ampère al genoeg. Wanneer dit niet het geval is valt aan te raden een accu te nemen met een groter aantal Ampères.

Wat zijn belangrijke punten voor de accu’s?

Accu’s voor scootmobielen zijn beschikbaar in verschillende maten. Het type scootmobiel is ook afhankelijk van de accukeuze. Een zwaardere scootmobiel heeft een grotere accu nodig en hierbij ook nog een sterke acculader. Kijk hierbij dus ook goed of de accu goed past in de accubak van de scootmobiel.

Duurzaamheid

Bij het kiezen van de juiste accu is duurzaamheid ook een belangrijk punt. Wanneer vele kilometers per jaar worden gemaakt is een gel accu vaak de beste oplossing voor de scootmobiel. Wanneer dit niet het geval is vaak de AGM accu een betere optie omdat deze in aanschaf van minder kost. Deze zal langer meegaan. Om de accu juist te gebruiken is het kiezen van de juiste oplader ook belangrijk. Dit komt ten goede van de duurzaamheid van de accu’s.