Stappenplan bij het ooglaseren

Ooglaseren is een ingreep met het doel om het zichtvermogen te verbeteren van bril en lensdragers. Deze ingreep wordt gedaan met een laserstraal die wordt aangestuurd door de computer. Die laser past de kromming van het hoornvlies aan zodat het licht weer goed op het netvlies breekt en vervolgens dus het zichtvermogen weer wordt verbeterd.

Voorbereiding op de behandeling

Om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden wordt deze stap voor stap uitgelegd wat men kan verwachten. Dit biedt wat rust. Sommige mensen voelen zich niet altijd even zeker bij het ondergaan van zo een operatie. Door de patiënt stap voor stap uit te leggen kan ervoor zorgen wat extra zekerheid te bieden.

Vooronderzoek

Bij het ooglaseren van Eyescan wordt altijd eerst een vooronderzoek gedaan. In dit vooronderzoek worden de wensen en behoeften in kaart gebracht. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie van de patiënt in kaart gebracht. Hier vallen hobby’s, werkzaamheden en eisen onder. Daarnaast worden ook de ogen geanalyseerd, want ieder oog is uniek.

Verschillende manieren van behandelen

Het vooronderzoek vormt hierin de basis voor het bepalen van de behandelmethodes. De resultaten worden besproken met de patiënt. Op basis van het gesprek wordt bepaald wat de beste behandelmethodes is. Er bestaan drie verschillende methodes. De eerste  maakt het weefsel van het oog week met een alcoholoplossing. Bij de tweede methode wordt weefsel verdampt met een laser en bij de derde methode wordt er een flapje gemaakt met een laser. De artsen kijken hierbij naar de dikte van het hoornvlies en bepalen vervolgens welke behandeling het beste is.

De nazorg van het oog

De nazorg is een belangrijk onderdeel tijdens de herstelperiode. Om de nazorg goed in de gaten te kunnen houden, is het verplicht om het eerste jaar na de behandeling op controle te komen bij de optometrist. Dit begint al op de eerste dag na de behandeling. Naast de controle bij de optometrist krijgt de patiënt ook medicatie en oogdruppels mee. Dit is om het herstel van het oog te kunnen bevorderen.