Beeldzorg

Beeldzorg is contact met een verpleegkundige van thuiszorg Zuidzorg via een beeldtelefoon. De beeldtelefoon werkt als een gewone telefoon, maar met een schermpje erbij. Op dat scherm is de persoon in beeld waarmee de cliënt contact heeft gezocht. Met beeldzorg kan de zorg heel gemakkelijk even kijken hoe het gaat. Is meneer goed opgestaan? Zijn er veranderingen in de gezondheid? De zorg kan helpen herinneren aan het innemen van de medicijnen en waar nodig meekijken bij het innemen er van.

Het vormgeven van de dag is misschien niet vanzelfsprekend voor de cliënt. Via de beeldtelefoon kan de dag doorlopen worden; wat zijn bijvoorbeeld de activiteiten die vandaag gepland zijn. Maar soms is het vertellen van iets belangrijks gewoon prettig. Of heeft de cliënt advies nodig over de gezondheid of behoefte aan een andere zorgverlener.

Wanneer is contact mogelijk?

Iedere werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur is beeldzorg beschikbaar. Er worden afspraken gemaakt over wanneer de verpleegkundige en de cliënt met elkaar beeldbellen. Dat kan verschillen per persoon van 2 keer per dag tot 1 keer per week. Afhankelijk van wat de cliënt nodig heeft en prettig vindt